[ninpo-hu] (nincs tárgy)

Kosztolányi Péter ninpeter at freemail.hu
2008. Jún. 11., Sze, 09:33:11 CEST


Sziasztok!

A fórumot olvasgatva azt látom, hogy mérsékelten értitek meg a szervezők problémáját. Az átcsoportosításról csak annyit, hogy a tavalyi Sven Eric szeminárium igen jelentős mínusszal, a legutóbbi Arnau szeminárium pedig, ha valakit konkrétan érdekel, 940 Eurós (!!!) mínusszal végződött, amit nekünk, szervezőknek kellett saját zsebből kifizetni. Ennek okán, sem átcsoportosításról, sem visszafizetésről nem lehet szó. 

Nem tudom, mit szólnátok hozzá, hogy ha azoktól, akik az utolsó pillanatban -értsd 3 nappal a szeminárium kezdése előtt- visszamondják a részvételt, elkérnénk a szeminárium TELJES részvételi díját, foglaló helyett. Gy.k.: A foglaló azért foglaló mert NEM visszatérítendő összeg. 

Felnőtt emberek vagyunk mindannyian, el lehetne kezdeni felelősséget vállalni a döntéseitekért, és jutalom, elismerés és hála képpen nem alaposan megszivatni azokat, akik felvállalják a szemináriumszervezés összes nyűgét, baját és anyagi következményeit. 

M. Attila és az összes többi szemináriumszervező  pontosan tudja, miről beszélek. Annak idején nekik is jól esett, hogy ha mi azt mondtuk, hogy megyünk, ott voltunk, vagy egyenesen megmondtuk, hogy nem megyünk. Mi sem sem várunk el semmi mást, de úgy tűnik, hogy más módszerrel nem lehet a magyar fantom-szemináriumlátogatókat rávenni arra, hogy korrekt módon viselkedjenek.   

Arnaou Shihan a minimális részvételű szemináriumán jutalomképpen még egy másfél órás előadást tartott nekünk szervezésból, és kifejtette, hogy mennyire felháborítónak tartja a magyarok hozzáállását. És mi csak bólogatni tudtunk... Akkor határoztuk el, hogy még egyszer nem vállaljuk föl, hogy ekkorát égjünk az egész "magyar csapat" miatt egy nemzetközileg elismert, híres Shihan előtt. 

A szervezők anyagi és ERLÖLCSI felelőssége így is elég nagy, nem beszélve a befektetett időről , és energiáról, amit a kutya meg nem köszön nekünk, de ez nem baj, mert szívesen vállaljuk ezeket a dolgokat, ha van értelme. Mi csak annyit szeretnénk, hogy legalább a pofánk ne égjen mások trehánysága, felelőtlensége, és nemtörődömsége miatt. 

A gyengébbek kedvéért még egyszer: a foglaló 25 Euró, amit NEM FIZETÜNK VISSZA, és nem csoportosítunk át sehova, hanem a deficitet fedezzük belőle!!! Mindenki ennek fényében határozza el, hogy jön, vagy nem jön. Legyen végre tétje annak, hogy egyesek tartják-e magukat az adott szavukhoz, vagy nem. Ez mindenütt a világon így működik, eddig azt hittük, hogy lehet máshogy is, de mostantól vége a babusgatásnak. 

Mivel nem mindenki engedheti meg magának, hogy külföldre utazzon, úgy gondoltuk, nemes dolog, ide meghívni Shihanokat, és helybe hozni a TUDÁST- Nektek. Mi, az idősebbek, kocsiba vágjuk magunkat, és elhúzunk akárhova egy szemináriumra, és eszünkbe nem jut megkérdezni a szervezőktől, hogy mennyi a teremdíj és a járulákos költségek, és nem kalkulálunk, hogy vajon mennyit kaszálhattak a szervezők. Mert tudjuk, hogy a TUDÁSÉRT kell fizetni. Ez minden más országban érték, csak itthon, Magyarországon nem az.

Jó lenne, ha a díszes társaság felébredne végre Csipkerózsika álmából.

Természetesen vannak kivételek, néhány ember, akiért még érdemes csinálni, ugyhogy akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek az, az legyen kedves tükörbe nézni. 

Kosztolányi Péter Shidoshi 

P.S. Mentegetőzni ne kezdjen el senki, mindenki tisztában van vele, hogy ki melyik csoporthoz tartozik. Bocs, ha bő lére lett eresztve, és kösz, ha elolvastad.


________________________________________________________
Te már megnézted, hogy diszlexiásak-e a gyerekeid?

Találtam egy szülőknek szóló diszlexiatesztet, amit egy perc alatt kitölthetsz. A legjobb, hogy ha gond van, akkor abban is segítenek, hogy kihez fordulj. Ja, és ez egy ingyenes oldal, nem kerül semmibe. Kattints ide: www.diszlexiateszt.hu/i.php?id=fr080609 



További információk a(z) ninpo-hu levelezőlistáról